Kultúra

2017.03.03. 18:30

Rá kell lépni Isten útjára - Bors Ildikó kiállítása a Szaléziánumban

Veszprém – A ma emberének is fontos, hogy rátaláljon a hitre és így eljusson Istenhez.

Kutasi Zsófia

„AZ ÚT” címmel nyílt meg Bors Ildikó kiállítása a Szaléziánumban. Huszonnyolc kép látható az út témakörében. Bors Ildikó kiemelte, a cím nem a hétköznapi értelemben vett útra utal, valójában a hit felé vezető lelki utat fejezi ki. Az alkotó célja, hogy a műveivel a ma emberét elvezesse a Krisztusi keresztút, a hit felé. Bors Ildikó elmondta, a kiállítás ezért készült a nagyböjti időszak elején. A folyosón ettől eltérő tematikájú, mediterrán tájakat, városokat ábrázoló, többségében akril képek láthatóak.

A művész elmondta, katolikus hívő emberként mindennapjainak fontos része a hit, az egyház berkein belül dolgozik a Szent Margit óvodában. Saját élményei, tapasztalatai ihlették az alkotás során.

Több festménye vers illusztráció. Az egyik mű József Attila, Reménytelenül című verséhez készült, a tárlat képei innen vezetnek el egy Ady Endre vers illusztrációhoz.

Ez utóbbi mű is arra utal, hogy a ma embere számára is fontos a hit, az hogy megtalálja az utat és akkor átöleli az Isten.

A kiállítást Nagy Károly kanonok, plébános nyitotta meg, aki az út témáját teológiai, filozófiai és a hétköznapi élet szempontjából is értelmezte. Kitért az út fogalmára a szentírásban. Mint mondta, rá kell lépni az Isten útjára. Bors Ildikó, mint óvodapedagógus nem egyedül megy ezen az úton, hanem a gyermekeket kíséri Isten felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!