Kihirdették a tavalyi pályázat eredményét

2019.02.14. 16:00

Rajzok a zirci arborétum lakóinak egy napjáról

Az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma 2018 márciusában Rajzolj és mesélj! címmel hirdetett képregénykészítő pályázatot az általános iskolás korosztály számára.

Juhász-Léhi István

Izgatott gyereksereg a díjátadón

Fotó: múzeum

Ujvári Judit könyvtáros-múzeumpedagógustól megtudtuk, az ötletgazda múzeumuk botanikusa, Sinigla Mónika volt. A feladat a Zirci Ciszterci Arborétumban előforduló, tetszőlegesen kiválasztott élőlény egy napjának bemutatása volt: arra kérték a tanulókat, hogy háromtagú csapatokban, egymással együttműködve készítsék el alkotásaikat.

Izgatott gyereksereg a díjátadón Fotó: múzeum

A pályázati kiírásban megadtak néhány, az arborétumban előforduló fajt, a további elmélyüléshez pedig az internetről letölthető irodalmakat is felsoroltak. A határidő június 30. volt.

A megadott időpontig összesen 123 pályamunka érkezett. Az elbírálás során előnyt élveztek a környezettudatosságra, illetve a természet- és környezetvédelemre utaló alkotások. A díjátadó ünnepségen Kutasi Csaba múzeumigazgató köszöntötte a vendégeket, aki arról is beszélt, hogy az első helyezett képregényekből rövid kisfilmek, animációk készültek, ezek a kiállításban elhelyezett monitoron tekinthetők meg.

Péterszegi László balmazújvárosi animátor munkája nagy sikert aratott a magukat társalkotóként felfedező gyerekek és szüleik körében egyaránt. Az első helyezettek ajándék pendrájvon is hazavihették a kisfilmeket, amelyek a későbbiek folyamán a Magyar Természettudományi Múzeum honlapjára is felkerülnek majd.

A tárlat március 16-ig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában