Chopin, Schubert, Mendelssohn

2019.05.01. 11:00

Romantikus dallamok csendültek fel a Thury-várban

Romantikus estet tartottak a várpalotai zeneiskola növendékei a Thury-várban. A koncerten olyan zeneszerzők művei csendültek fel, mint Chopin, Schubert vagy Mendelssohn.

Szabó Péter Dániel

Énekes és zongorista növendékek léptek a közönség elé a tematikus koncerten Fotó: Szabó Péter Dániel

Fotó: Szabó Péter Dániel

Megszokhatta már a várpalotai zenekedvelő közönség, hogy a zeneiskola rendszeresen valamilyen tematikus koncerttel örvendezteti meg őket. Ez alkalommal a romantika jegyében tartottak hangversenyt. Az esten elhangzott, a romantika több művészeti ágra együttesen terjedt ki. A zenében az 1830-as években alakult ki és egészen 1910-ig tartott. A romantikus művészek az érzelmi feszültségkeltésre, a szélsőségek ábrázolására törekedtek, illetve kedvelték a hosszú dallamíveket. A stílust az érzelmek és az eszmék heves szenvedélyes kifejezése és a képzelet szabad szárnyalása jellemzi.

Énekes és zongorista növendékek léptek a közönség elé a tematikus koncerten Fotó: Szabó Péter Dániel

Az esten két tanszak növendékei mutatkoztak be; Regovics Zsuzsa énekesei, valamint Tósokiné Török Viktória zongoristái léptek a közönség elé. A hangverseny a romantika jegyében két részből állt.

Elsőként olyan zeneszerzők művei csendültek fel, mint Chopin, Schubert vagy Mendelssohn, majd romantikus hangulatú slágereket és egyéb darabokat is hallhatott a közönség. Az esemény az énekes és a zongorista növendékek tanszaki estje is volt egyben.

Az elkövetkező hetekben a várpalotai zeneiskola több tematikus hangversenyre is várja a zeneszerető közönséget. Lesz többek között kamarazenekari koncert, de ismert filmslágerek is felcsendülnek majd a növendékek előadásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában