bemutatkoztak a citerások

2019.07.15. 11:00

Sikeresen zárult a népzenei tábor Gyenesdiáson

A Vass Lajos Népzenei Szövetség által szervezett XXVII. Népzenei és népművészeti tábor közel százötven résztvevője szóló énekes, citerás és tekerős hangszeres kurzusokon vett részt, és sajátított el népzenei ismereteket.

Jákói Bernadett

Sikeresen zárult a népzenei tábor Gyenesdiáson

Fotó: Jákói Bernadett

A tábor történetében ekkora létszámmal még nem is dolgoztak, idén először 144 résztvevő regisztrált. Moldvai, dunántúli és dél-alföldi táncokba is bekapcsolódhattak, kézműves műhelyben alkothattak a résztvevők. A tábor zárásaként fergeteges gálakoncerttel búcsúztak a táborlakók, a gyenesdiási bornapok keretében mutatták be a tábor ideje alatt megtanult dalcsokrokat, hangszeres előadásokat. A finálédalt 144 fő énekelte együtt a közönséggel.

Sikeresen zárult a népzenei tábor Gyenesdiáson
Fotó: Jákói Bernadett

A táborozók valamennyien a szövetség tagjai. Az egész Kárpát-medencéből érkeztek – a Vajdaságból, Szlovákiából, hazai tájakról, Veszprém megyéből – Berhidáról, Ösküről, Várpalotáról, Peremartonból, Tésről, Márkóról, Veszprémből.

- A programjainkat többek között a Csoóri Sándor és a Bethlen Gábor Alap, valamint az NKA segítségével valósítottuk meg. Ez a támogatási rendszer most egy jó irány, hasznos célterületet tudnak majd támogatni. Az első alkalommal táborozók visszajelzései szerint az itt megtanult anyagból mindenki hazaviszi a csoportjának a teljes gála anyagát, továbbadhatja, kamatoztathatja a népzenei közössége javára – tájékoztatott H. Bakos Ilona táborvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában