Egyedi és magyar

2017.09.07. 14:06

Sorsolással indul szombaton a Bartók Világverseny

A verseny egyik legfontosabb üzenete, hogy Bartók Béla itt van otthon, itt vannak a gyökerei.

Szabadtéri koncerttel, gyermekprogrammal, városnéző túrával és a versenyzők megmérettetési sorrendjének nyilvános sorsolásával kezdődik szombaton a Bartók Világverseny és Fesztivál, amelyet első alkalommal rendez meg a Zeneakadémia.

Bartók Béla itt mögött olyan komplex művészi teljesítmény áll, amely arra sarkallta a Zenakadémiát, a zenetudós alma materét, hogy a 135. születésnap megkoronázásaként meghirdessék ezt a rendezvényt – hangsúlyozta Vigh Andrea, a Liszt Ferenc Zeneművészeti egyetem rektora, a verseny alapítója és ötletgazdája a programsorozat sajtótájékoztatóján csütörtökön Budapesten.

Kiemelte: hidakat szeretnének építeni Bartók zenéjével, amelyet az emberek világszerte felismernek, mert annyira egyedi és magyar.

A versenyen 46 fiatal, harminc év alatti hegedűs méri össze tudását a nemzetközi zsűri előtt. Az ingyenes elő- és középdöntőket a kamarazenekari és a nagyzenekari döntő, majd szeptember 17-én a díjkiosztó gála követi.

Borítókép: Bartók Béla / Wikipedia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában