Kultúra

2009.03.09. 03:29

Szekeres Adrienn: Mindent a bébikért

<b>Veszprém</b> - Egészséges élelmiszert, bébiételt és bébiitalt kapnak az ország csecsemőotthonainak lakói. <em>Szekeres Adrienn</em> énekes a jó ügy mellé állt, az akció arca, nagykövete lett. A múlt heti ajándékozás után beszélgettünk.

Balla Emőke

- Miért viseli szívén a csecsemők sorsát?

- Tudom, hogy Magyarországon nagyon sok gyermek él otthonokban, ezek a gyerekek nem tehetnek arról, hogy ez a sorsuk. Amikor a pénzintézet felkért, hogy vegyek részt a programban, azonnal igent mondtam, mert érzem, hogy elkél a segítség, oda kell figyelni a gyerekekre. 

Ha az én személyem egy kicsit is segít abban, hogy ez a terület nagyobb figyelmet kapjon, örömmel vállalom a nagyköveti szerepet.

- Eljutott más csecsemőotthonokba? Megismerkedett az ott élő kis lakókkal?

- Az átadások alkalmával a legtöbb helyen ott leszek. Azoknak az embereknek üzenünk, akik tudnak segíteni, lehetőségeikhez képest támogassák ezt az ügyet. Ezek a gyerekek nem tehetnek arról, hogy nem családi, szülői környezetben nevelkedhetnek. 

Természetesen nagyon fontos a gondozóiknak a hozzáállása, az, hogy a kicsiket hogyan nevelik, milyen lelki támaszt, segítséget adnak nekik.

- Négy- és hatéves a két kislánya. A televíziós fellépések és a koncertek mellett mennyi időt tud nekik adni?

- A mi életünk speciális, kicsit más a ritmusa, mint az átlagembereknek, más periódusban zajlik. Télen, amikor nagyon sok koncertem van, vagy ha egy nagyobb fellépésre készülök, sokkal több a feladat, de aztán jön egy pihenéses időszak, és ezt mindig kihasználjuk. 

Nemcsak úgy, hogy elutazunk valahova, ahol együtt lehetünk, hanem akkor mindenből extrát kapnak a lányok. A december-ben elmaradt meséket januárban, februárban duplán megkapják.

- A mostani csendesebb időszak?

- Igen. A Magyar Televízió Csináljuk a fesztivált! című műsorában szerepelek, hétvégén éppen Keszthelyen. Heti egy-két fellépés, ez most így jó, kellemes, megfelelő.

- Új lemezre nem készül?

- Egyelőre nem tervezek új lemezt - nyilatkozta beszélgetésünk végén Szekeres Adrienn énekes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!