Személyes versélmények

2019.03.26. 12:30

Szerda este hirdetik ki az Ady és Én pályázat eredményét az M5-ön

Siklósi Beatrix csatornaigazgató elmondta: nem számítottak arra, hogy korosztályoktól függetlenül ilyen sokan osztják majd meg személyes viszonyukat Ady Endrével a művek által. Elárulta: a legfiatalabb pályázó egy 12 éves kislány, míg a legidősebb egy 92 éves férfi volt.

Portrait du poete et journaliste hongrois Endre Ady (1877-1919) Photo Szekely Aladar

Forrás: AFP

Fotó: Leemage

Szerda este 6 órától lesz az Ady és Én pályázat eredményhirdetése az M5 kulturális csatornán – közölte Siklósi Beatrix, a pályázatot kiíró csatorna igazgatója az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában kedden.

A felhívásra rekordszámú, háromszáz pályamű érkezett be

irodalmi mű, kép és videó kategóriában január 27. és március 15. között – mondta.

A szerkesztőség arra volt kíváncsi, hogy a napjaink emberének mit tud adni, mondani Ady Endre költészete, ennek fényében a zsűri a személyes élmények gazdagságát és annak megjelenését bírálja majd – tette hozzá.

Siklósi Beatrix az M5 kulturális csatorna korábbi, Arany János kétszázadik szülinapja alkalmából meghirdetett pályázatáról azt mondta, a beérkezett művek alapján kiderült, hogy

rengeteg fiatal zenekar érdeklődik a költészet iránt, ez pedig az Ady és Én pályázattal még inkább bizonyosságot nyert.

Az Ady és Én pályázatra beérkező alkotásokat 3 tagú szakmai zsűri értékeli. A zsűri a videókból három, a fotókból és az irodalmi művekből pedig egy-egy alkotást díjaz. A videók kategóriájában közönségszavazás alapján egy díjat ítélnek oda.

Borítókép: Ady Endre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában