Kultúra

2016.05.20. 20:19

Szerelem, csalódás, Balaton - Az Omega örökzöld slágerei éledtek újjá modern feldolgozásban

Veszprém - Több ezren nosztalgiáztak együtt az egykori nagy Omega-slágerekre az arénában. Szerelem, csalódás, balatoni kaland - a szép emlékeket a slágerek idézik fel ma is.

PLT-információ

Az ExperiDance grandiózus balladát vitt színre a Gyöngyhajú lány és a többi Omega-szám nyomán. A klasszikusok modern köntösben születtek újjá a lenyűgöző látványt nyújtó színpadon. Zene, tánc, szöveg, látvány - mindezt egyesítette a produkció; az ExperiDance hozta a tőle megszokott magas színvonalat. A darab története egy szerelemből és az azt követő csalódásból bontakozik ki, megidézve a balatoni legendákat a színpadon.

Összesen huszonegy nagy sláger csendült fel, többek között a Trombitás Frédi, a Petróleumlámpa, a Ha én szél lehetnék, a Fekete pillangó és természetesen a Gyöngyhajú lány. Pozsgai Zsolt drámaíró és rendező kifejezetten az ExperiDance és az Omega számára írta a darabot, amelyben Szomor György, Fésűs Nelly, Koós Réka, Lux Ádám, R. Kárpáti Péter, Simon Panna Boglárka és Békefi Viktória musicalszínészek mellett az ExperiDance huszonnégy táncművésze és egy négytagú zenekar lép színpadra. A zenei rendező az eddás Gömöry Zsolt.

Az Omega életművét feldolgozó musical remekül egyesíti az éneket, a zenét, a táncot és a prózát. Az alkotók célja ezzel az volt, hogy új magyar zenés műfajt hozzanak létre. A nézők számára pedig az Omega még mindig erős hívószó és korosztálytól függetlenül szívesen hallgatják meg újra és újra az örök klasszikusokat. Az ExperiDance csapata bebizonyította, hogy lehet újat mutatni a rajongók számára és mai átgondolásban egyedi produkciót lehet létrehozni. Az Omega megunhatatlan slágerei pedig ma is erőteljesen hatnak.

A 2000 óta sikeres ExperiDance Production célja a magas szintű művészi szórakoztatáson túl a forradalmasított magyar tánckultúra népszerűsítése az egész világon. A társulat ereje, hogy a tüzes magyar táncokat népszerű nemzetközi és kortárs irányzatokkal szelídíti, vagy épp a végletekig fokozza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!