Kultúra

2017.05.09. 19:40

Színekre hangolva - Két alkotó mutatkozik be közös tárlaton Balatonalmádiban

BALATONALMÁDI - Mozdény Viktória és Nagy Ágota műveiből nyílt kiállítás a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban.

Marton Attila

Balla Emőke, a Napló főszerkesztő-helyettese megnyitójában kiemelte, a két eltérő utat és stílust követő alkotó műveit a színek hangsúlyozása és az azokkal való kísérletezés köti össze. Nagy Ágota munkáin a színek szelídek, pasztell halványak, a kontúrok egybemosódnak, míg Mozdény Viktória képein harsányak, élénkek, karakteresek, a kontúrok élesek.

Nagy Ágota leggyakoribb témája a természet, amelyet realista ábrázolásmóddal visz vászonra. Az évszakok színei, változásai sajátos hangulatú alkotásokban jelennek meg. A tájképek mellett figurális témákat és csendéleteket is fest. Az alkotásokon jól felismerhető mestere és tanára, az Alsóörsi Képzőművészeti Egyesület vezetője, Horváth Lajos festőművész hatása, mondta Balla Emőke.

Mozdény Viktória és Nagy Ágota képeit a színekkel való kísérletezés köti össze
Fotó: Stiger Ádám

Az egyesülettel eddig több közös tárlaton vett részt a megyében. Első önálló tárlatával a szlovákiai Nyitrán debütált. Mozdény Viktória képein megjelenő inkább szürreális valóság az álmok világába kalauzolja az érdeklődőt, ahol a sejtelmes színkavalkádból megszületnek az érzelmek. Festményei impulzívak, merész színhasználat és a formákat elválasztó éles vonalak jellemzi azokat.

Az ábrázolással felrázza, bátorítja a befogadókat, legyen szó táncokat, balatoni vitorlásokat, virágokat vagy manhattani életképeket bemutató képekről. Elhangzott, Mozdény Viktória általános iskolai tanulmányai alatt rajzversenyeken indult, majd több éves kihagyás után édesanyaként, az igazi útját keresve állította fel újra az állványt.

A megnyitón közreműködtek a Kósa György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. Mozdény Viktória Színekre hangolva és Nagy Ágota Színek, formák, hangulatok című kiállítása május 30-ig látható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!