mernek nagyot álmodni

2020.03.05. 11:00

Színes programokra számíthatunk Veszprémben az észt héten

Budapest mellett március 9-től Veszprémben is megrendezik az észt hetet. A program szervezői filmvetítésekkel, ínycsiklandó gasztronómiai fogásokkal, könyvbemutatókkal, színházi előadásokkal, kiállításokkal, koncertekkel és észt táncházzal csinálnak kedvet március 9. és 22. között Budapesten, Debrecenben, Szegeden és Veszprémben a legészakibb balti államhoz.

Balla Emőke

Az Eia és a bagoly című filmet március 14-én a megyei könyvtárban vetítik Illusztráció: archív

A budapesti programok nyitóeseményét március 9-én tartják a József Attila Színházban, ahol Siret Campbell Beatrice, valamint Martin Algus Valami igazi című művét állította színpadra felolvasószínházi formában Guelmino Sándor. Március 10. és 22. között ifjúsági és gyerekfilmekkel várják a szervezők az iskoláskorúakat a veszprémi Eötvös Károly Megyei Könyvtár közösségi terében, a szegedi Grand Caféban és a Szent-Györgyi Albert Agórában, a debreceni AltKözben és a budapesti Kino moziban.

Március 19. és 22. között az észt filmtermés legjavát mutatják be a budapesti Művész és Kino moziban, ahol játékfilmek és animációs filmek közül válogathatnak a filmbarátok. Start-up komédia egy techvállalkozóról, minden idők legnézettebb észt filmje, bonyolult testvéri kapcsolatot elmesélő minimalista történet, a 2019-es Oscar-díj tíz legjobb nemzetközi játékfilmje közé bekerült észt filmalkotás – erre számíthatnak azok, akik jegyet váltanak.

Az észt filmek a szegedi Grand Caféban, a veszprémi Agóra Veszprém Kulturális Központban és az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban március 9-től, a debreceni AltKözben pedig március 12-től láthatók.

Az Eia és a bagoly című filmet március 14-én a megyei könyvtárban vetítik

A legfiatalabb korosztály számára rajzpályázatot hirdet az Észt Intézet, arra biztatva a 3–6, 7–10 és 11–14 éveseket, hogy alkossák meg saját mesebeli lényüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!