Kultúra

2014.12.15. 08:02

Táncdalénekes ajándékba

Berhida - Poór Péter táncdalénekes adott műsort a napokban a Petőfi Művelődési Házban rendezett idősek karácsonyán.

Szabó Péter Dániel

Berhidán régóta hagyomány, hogy karácsony közeledtével a település idősebb lakóit is színvonalas műsorral köszöntik. Nem volt ez másképp idén sem, a napokban a Petőfi Művelődési házba hívták és várták a szépkorúakat, ahol a vendégeket kézműves alkotásokat felvonultató, színvonalas adventi vásár is várta az előcsarnokban.

Pergő Margit polgármester is köszöntötte a megjelenteket (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A színházteremben nyitányként Pergő Margit polgármester üdvözölte a megjelenteket. Köszöntőjében felidézte a régmúlt karácsonyi hagyományokat, étkezési szokásokat, s beszélt például a karácsonyfa és a hungarikumnak számító szaloncukor történetéről is. – Az ünnep előtti hetek a felkészülés időszakának számítanak. Aprólékos körültekintéssel beszerezzük az ajándékokat, megtervezzük a karácsonyi étrendet és megvásároljuk a hozzávalókat. A hosszú sorban állásból, idegeskedésből ugyan mindenkinek kijut, ám a gondok elhalványulnak, mikor 24-én este kigyúlnak a fények és együtt áll a család a karácsonyfánál – mondta el a polgármester.

Poór Péter táncdalénekes adott műsort a művelődési házban

Ezt követően Poór Péter országszerte ismert táncdalénekes adott ünnepi műsort a művelődési ház közönségének. A családról, a szeretetről, s persze a karácsonyról szóló klasszikus slágerek mellett az előadóművész legutóbbi nagylemezének dalait is elénekelte a közönségnek. A nosztalgikus est főszereplője ráadásképp saját élményeivel is kiegészítette a nótákat, még személyesebbé téve így a műsort.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!