Kultúra

2014.07.14. 15:20

Tánckrónika Dózsa Györgyről

Veszprém – Novák Péter játssza a címszerepet a Székely Dózsa György című tánckrónikában, amelyet a Petőfi Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában július 22-én a Veszprém Arénában mutatnak be.

Heffler Péter

Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere, Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója és Kellerné Egresi Zsuzsanna értékesítési vezető a színházban tartott hétfői sajtótájékoztatón beszélt a bemutatóról. A Zsuráfszky Zoltán által rendezett darab címszerepében Novák Péter látható, és a Honvéd Táncszínház, valamint a Budapest Táncegyüttes jogutódjának számító Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncjátékával elevenednek fel benne az ötszáz évvel ezelőtti történelmi események. Oberfrank Pál – aki Bakócz Tamás papot alakítja – elmondta, hogy a veszprémi előadás után augusztus 20-án Budapesten is bemutatják a táncjátékot, majd novembertől az Erkel Színház programjába is bekerül.

Zsuráfszky Zoltán a rendező

 

Nemcsak a jelentős hazai szabadtéri színpadokon, hanem külföldön is látható lesz a darab, így például Temesváron, Sepsiszentgyörgyön és Kolozsváron is. A veszprémi előadásnak az előzetesen tervezett Szentháromság tér helyett a jobb technikai feltételekkel bíró Veszprém Aréna ad majd otthont. Jegyvásárlásnál megyekártyával tízszázalékos kedvezmény vehető igénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!