Kultúra

2011.08.12. 09:57

Tárlatnyitó a padláson

Balatonalmádi - Húsz éves a Balaton tárlat országos képzőművészeti biennálé.

Balla Emőke

Á(r)t változás a címe az idei Balaton tárlatnak, melynek megnyitója péntek este hét órakor lesz a balatonalmádi városháza Padlás galériájában. Az első tárlatot 1991-ben rendezték, a bemutatkozási lehetőség egyre népszerűbb a művészek körében: az idei felhívásra 100 művész 200 alkotásával jelentkezett Mezőkövesdtől Pécsig (a legtöbben természetesen megyénkből), a szakmai zsűri 75 alkotó 100 művét választotta ki. A  látogatók festményeket, fotókat, grafikákat, szobrokat láthatnak az á(r)tváltozás témakörben; az alkotók bemutatják, mennyit változott a világ és a művészet az elmúlt húsz évben, érzékelhetők-e ezek a változások az alkotásokban.

A kiállítást Kerényi Imre Kossuth-díjas rendező nyitja meg, csakúgy, mint húsz évvel ezelőtt. Koncz Gábor Kossuth-díjas színművész  közreműködött akkor a megnyitón, most is itt lesz, Pitti Katalin Liszt-díjas operaénekes, érdemes művész először énekel a tárlaton. A  Kelemen Marcel  rendezte kiállítás szeptember 12-ig tart nyitva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!