Kultúra

2009.02.24. 03:29

Télbúcsúztatás fúvószenével

<b>Balatonfüred</b> - A város koncert-fúvószenekarának hagyományos farsangi hangversenye vasárnap volt a Balaton Szabadidő- és Konferencia-központban.

Gaál Julianna

A február a maskarák, jelmezek, bálok időszaka - mondta köszöntőjében Pálffy Károlyné, a város önkormányzatának képviselője -, a gonosz, a sötétség elűzésére vállalkozik hagyományos koncertjén a város fúvószenekara is. 

Rohanó világunkban egyre csökken a lelkesedés a kulturális programok iránt, mégis jó látni, hogy ennek ellenére megtelt a lelátó a szabadidőközpontban - tette hozzá. 

- A zenekar nemcsak Balatonfüred, hanem a megye, sőt az ország büszkesége is, a város kulturális életének értékmérője, annak a városnak, mely 2009-ben, a kulturális turizmus évében Szombathellyel együtt a magyar kultúra városa címet nyerte el. 

Abban, hogy Balatonfüred a színvonalas kultúra egyéni ízű városa lett, nagy szerepe van a fúvószenekarnak is - hangsúlyozta a képviselő asszony. 

A hangversenyen klasszikus és populárisabb művekből hangzott el összeállítás, megszólalt Pazeller Jakab, Bán László, Mancini és Webber egy-egy műve, hallhattunk 

Abba-egyveleget és a Rózsaszín Párduc népszerű zenéjét is. Közreműködött Pálfy András harsonán, szólót énekelt Wolford Alexandra, vezényelt Csincsi Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!