Kultúra

2013.08.27. 15:10

Templomi muzsikálás

Jelentős érdeklődés mellett zajlott Szentantalfa evangélikus templomában rendezett komolyzenei hangverseny.

Győrffy Árpád

A kemeneshőgyészi Németh Sándor orgonaművész és két nagykanizsai társa, Gerencsér Zoltán hegedűművész és Laki Gabriella énekművész már a hatodik nyári koncertjét tartotta Antalfán. Idei hangversenyükön Johann Sebastian Bach néhány darabja mellett Georg Böhm, Henry Purcell, Giovanni Battista Pergolesi, Georg Andreas Sorge és Georg Philipp Telemann műveiből játszottak.

Mint Németh Szabolcs, a Mencshely-Nagyvázsony-Szentantalfa-Zánkai Társult Evangélikus Egyházközség lelkésze elmondta, kilenc éve rendeznek nyári hangversenyeket. A fellépők tekintettel vannak az egyházközség szűkös anyagi lehetőségeire, fontos számukra is az együttlét egy igényes programon.


Laki Gabriella, Németh Sándor, Gerencsér Zoltán az orgonánál (Fotó: Győrffy Árpád)


A koncerteket hagyományosan baráti beszélgetés zárja az udvaron, ahol az egyházközség tagjai zsíroskenyérrel és finom helyi borokkal kínálják a résztvevőket. A lelkipásztor tapasztalatai szerint nagyon sok olyan visszajáró vendégük van, aki valahol a környező településen nyaral.

A nyári programok záró rendezvényén Virágh András orgonaművész lépett a templomban. Ahogy korábbiak, ez is ingyenes volt, de a perselyben akadt hely az esetleges adományoknak. A koncert után arra is mód nyílt, hogy a résztvevők megnézzék az egykori tanítói lakásban kialakított rádiómúzeumot, Sólyom Gyula egyházközségi felügyelő gyűjteményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!