Kultúra

2017.07.10. 15:26

TermészetTudósok Társasága Pápán

A Gyurátz Ferenc Általános Iskola legutóbbi tanévében a Nemzeti Tehetségprogram egymillió forintos támogatásából TermészetTudósok Társasága ( TTT) néven természettudományos szakkört szervezett heti két órában húsz felső tagozatos diák számára.

Laskovics Márió

A foglalkozásokat Békefiné Fodor Helga biológia-, illetve Hajas Ildikó földrajztanár tartotta többek között a következő témákban: csillagászat, kontinensek kialakulása, földmozgások, az időjárás, a víz körforgása, környezetvédelem, gyógynövényismeret, elsősegélynyújtás. Ezek legtöbbjéhez terepgyakorlat is tartozott. Az ötödik-nyolcadik osztályos szakkörösök jártak a Ság-hegyen, a Kemenes Vulkánparkban, a Cuha völgyében, a bakonybéli Pannon Csillagdában, a tapolcafői forrásnál, a pápai hulladékudvaron, valamint szennyvíztisztító telepen – tájékoztatott Szücs Gábor igazgató.

Hajas Ildikó földrajztanár és a természettudományos szakkör résztvevői a Ság-hegyen

Mint mondta, a program három napos táborral ért véget Rábcakapiban, mely során meglátogatták a Hany Istók-, illetve a Kövi benge tanösvényt, kirándultak Fertőrákoson, hajóztak a Fertő tavon, végeztek vízvizsgálatot, növényhatározást, továbbá közös játékokra is jutott idejük. Egyházi iskola lévén minden napot áhítattal kezdtek és zártak a tábor közvetlen szomszédságában álló evangélikus templomban. A program a következő tanévben is folytatódik a Nemzeti Tehetségprogram újabb támogatásával.

A fertőrákosi kőfejtőben

A Kövi benge tanösvényen


A csoport a rábcakapi evangélikus templom előtt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!