Kultúra

2010.11.30. 15:52

Több mint egy évszázada a diákok otthona

Vaszar - A boldog jelenbe bevillannak a múlt emlékképei. A mi emlékképeink egybeilleszkednek az elődök, a szülők, nagyszülők emlékeivel, így válik az idő folytonossá - mondta dr. Varga Istvánné igazgatónő a hétvégén a 105. születésnapját ünnepelő Ihász Gábor Általános Iskola ünnepi megemlékezésén.

Polgár Tibor

A jeles jubileum alkalmából a megható megemlékezések mellett átadták az intézmény felújított épületét és modern, multimédiás termét.

Az élet szép, és arra születtünk, hogy részese legyünk a tudásnak - hívta fel rá a figyelmet köszöntőjében Takácsné Horváth Éva, az általános iskola igazgatóhelyettese.

Varga Péter, a település polgármester múltidéző, nosztalgikus beszédében a régi időkről, az iskola, az emberek, és a mindennapok változásairól beszélt.

Polgárdy Imre, a megyei önkormányzat alelnöke is köszöntőt mondott, megemlítve az elmúlt nyolc év nehézségeit, aminek folyományaként sok vidéki iskolát zártak be, vagy vontak össze. Szerencsére a vaszari oktatási intézményt a hasonló gondok elkerülték, hiszen létszámproblémákkal sosem küzdött, mindig szép számmal ültek gyerekek az iskolapadokban.

A diákok is nagyon készültek az iskola felköszöntésére, színvonalas, sokszínű műsorral járultak hozzá az ünnepséghez, amit hálásan fogadott a zsúfolásig megtelt tornateremben a közönség. A továbbiakban a Vaszari Asszonykórus népdalcsokorral szórakoztatta az egybegyűlteket, akik egy több felvonásos néptáncbemutatót is megcsodálhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!