Kultúra

2017.03.05. 20:20

Táncfesztivál: A kiváló hangulatról a mozgás szeretete gondoskodott

Veszprém - Tizennégy táncstílusban mérkőztek gyerekek és felnőttek, amatőrök és profik a hétvégén.

Piltman-Horváth Barbara

Nagy zsivaj töltötte meg a Március 15. utcai sportcsarnokot szombaton és vasárnap, idén ugyanis hatodik alkalommal rendezték meg a Connector Táncfesztivált. A rendezvényre háromszáz külföldi versenyzőt vártak, többek között Horvátországból, Németországból és Szerbiából. Az összesen kétezer táncost, 380 produkciót és 80 tánccsoportot szakmai bizottság bírálta.

Izguló kisgyerekek integettek aggódó szüleiknek a felkészülőzónából, miközben az idősebb versenyzők, akik később kerültek csak a porondra, babzsákokon pihenve beszélték meg koreográfiájukat és nyomogatták okostelefonjaikat. Édesanyák nézték, hol tudnak majd beslisszolni a színfalak mögé sminkben, öltözésben, frizurában segíteni, és marcona kinézetű, félelmetes apukák töprengtek rózsaszín tüllszoknyás lányuk mellett, támasszanak-e még egy puskát az ajtó mellé a hamarosan érkező udvarlók ellen.

Amíg a szervezők mindent összekészítettek a megnyitóhoz, addig a fellépőruhájukban tündöklő balerinák és Minnie egerek melegítettek és gyakorolták koreográfiájukat. Az izgalomtól teljesen felpörgött kisebbeket felkészítő tanáraik és szüleik próbálták a helyes irányba terelgetni, miközben úton-útfélen ismerősbe botlottak.

A Connector Táncfesztivál színpadán a Junior Amatőr Művész Tánccsoport. Háromszáz versenyzőt vártak Veszprémbe külföldről Fotó: Pesthy Márton

- Örülök, hogy évről évre egy több a nevező - mondta Ramasz László táncos, a szakmai bizottság egyik tagja. - Ilyenkor bemutathatják tudásukat a táncosok, és tovább is fejlődhetnek. A szervezők óriási erőfeszítéssel végzik munkájukat, ami mindig remek rendezvényt eredményez - ez a támogatóknak is köszönhető.

A hétvégi fesztiválon, aminek fővédnöke Némedi Lajos, a város alpolgármestere volt, összesen tizennégy táncstílust mutattak be a versenyzők, akik között 16 kupa és érem talált gazdára, valamint 27 különdíj. A szervezők jól vették az építő kritikákat is, így kihelyeztek egy állandó dobogót is, ahol a versenyzők bármikor megörökíthették a sikerüket. A hétvége tempója feszített volt, reggel 8-tól este 8-ig folyamatosan követték egymást a produkciók és eredményhirdetések. Mindkét nap a legifjabb korosztály kezdte a versenyzést, az idő múlásával emelkedett a versenyzők kora is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!