a zene világnapján

2018.10.05. 14:00

Több száz diák fakadt dalra Pápán

A zene világnapja alkalmából a minap több száz diák fakadt dalra Pápán, emellett hangszeres előadással is megörvendeztették a járókelőket a helyi fiatalok.

Polgár Bettina

A zene világnapja alkalmából több száz diák énekelt együtt Pápán

Fotó: Erkel iskola

A zene világnapját 1975 óta ünnepeljük október 1-jén Yehudi Menuhin hegedűművész és az UNESCO Nemzetközi Tanácsa felhívására. A világnap célja, hogy a társadalom széles rétegei körében népszerűsítse a zeneművészetet, és – az UNESCO elveinek megfelelően – szorgalmazza a népek közti barátságot, megbékélést.

A zene világnapja alkalmából több száz diák énekelt együtt Pápán
Fotó: Erkel iskola

A korábbi évek hagyományaihoz igazodva az Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskola tanulói népdalcsokorral ünnepelték ezt a napot. A programban részt vevő több mint 350 gyermek M. Varga Veronika ének-zene szakos pedagógus vezetésével a Március 15. téren, a Kossuth utcán, a Fő utcán és a Fő téren, valamint a Mézeskalács utcában fakadt dalra a jeles napon.

A Pápai Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskolában szintén hagyomány, hogy évről évre zenével örvendeztetik meg a sétálóutcán a járókelőket. A népdaloktól kezdve a klasszikus művekig széles skálán mozgott a repertoár, az érdeklődők pedig több hangszerrel is megismerkedhettek, így a klarinéttal, a hegedűvel, a csellóval és a kürttel.

A zenei világnapot a pápai Petőfi Sándor Gimnáziumban ugyancsak megünnepelték: az oktatási intézmény aulájában minden program a zenéről szólt a tanórák közötti nagyszünetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában