Kultúra

2007.11.19. 03:28

<u>Az aranypart lett a győztes</u>

<b>Veszprém</b> - Az Aranypart című alkotás nyerte a fődíjat a III. Pannonfíling Mozgóképes Találkozón a hétvégén az Expresszó klubmozi és kávézóban.

Varga Róbert

A Pannonfíling Mozgóképes Találkozóra idén 22 pályamű érkezett be. A kétnapos rendezvény zsűrielnökének M. Tóth Gézát, a veszprémi származású filmrendezőt, animátort, az Oscar-díjra jelölt Maestro alkotóját kérték fel. A rendező a találkozó tapasztalatait összegezve lapunknak elmondta: nagyon jó színvonalú volt az esemény, több szép munkát is látott, akadt olyan is, melyet az ország legnagyobb filmes fesztiváljára is be lehetne nevezni. 

A filmeket nézve azt látta, hogy megjelent egy olyan irányvonal, kifejezéseszköz a fiataloknál, ami a mozgóképet mint beszédet helyettesítő eszközt helyezi előtérbe. A kamera egyre inkább nemcsak képközvetítőként, hanem egyfajta kommunikációs lehetőségként működik az alkotók kezében.

M. Tóth Géza hozzáfűzte: nagyon örül annak, hogy veszprémi fiatalok egyfajta misszióként próbálják a filmes fesztiválokat újraéleszteni a megyeszékhelyen, hiszen nemcsak a műfaj és a közönség miatt, hanem szakmai szempontból is nagy szükség van erre.

A III. Pannonfíling Mozgóképes Találkozó fődíját, egyéves tanulmányi ösztöndíjat a Dunaversitas Filmakadémián Balogh János és Csóka Miklós Aranypart című alkotása nyerte el. A zsűri második helyre sorolta File Csilla, Barta Árpád Csobbanás című munkáját. Harmadik lett Király Szabolcs, Kenéz Anikó, Juhász Bálint Barlanghasonlat című filmje. A közönségdíjat a Csobbanásnak ítélték oda, az Estiskola különdíját pedig Acsai Ferenc, Oláh Emőd és Szántó János pályaműve, a Még kér a gép című nyerte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!