„Itt a diák, aki voltam, repedő egek alatt”

2019.04.23. 07:00

Új emléktáblát avattak Nagy Lászlónak Pápán

Az Elsősorban pápai Városbarát Egylet Nagy László Kossuth-díjas költő, egykori pápai diák tiszteletére, a költészet napjához kötődően új emléktáblát avatott a költő egykori pápai lakóhelyén, a Világos utcában.

Laskovics Márió

Kerecsényi Zoltán egyleti ügyvivő és Nagy Borbála Réka, a költő unokája az új emléktábla avatásán.

Fotó: Laskovics Márió

Kerecsényi Zoltán egyleti ügyvivő, önkormányzati képviselő a költő életét felidéző beszédéből megtudtuk, hogy az 1985-ben, még az eredeti lakóház falára – melyben az ifjú poéta 1938-tól nagymamájával és a többi rokongyermekkel élt 1944-ig –, elhelyezett márványtáblát közadakozásból cserélték ki méltóbbra, hitelesebbre, mivel a pár éve elbontott eredeti épület helyén álló emeletes társasház falán érvényét vesztette a felirata.

Kerecsényi Zoltán egyleti ügyvivő és Nagy Borbála Réka, a költő unokája az új emléktábla avatásán. Fotó: Laskovics Márió

Az új, a költő által készített pegazus-vonalrajzzal díszített emléktábla utal arra, hogy a versírás mellett Nagy László legkedvesebb foglalatossága a rajzolás volt. Az avatáson részt vett a költő unokája, Nagy Borbála Réka. Szavalattal közreműködtek a Tarczy általános iskola diákjai, valamint Horváth Lászlóné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában