Kultúra

2014.05.12. 12:55

Vakrandi egy könyvvel

Várpalota - Vakrandi egy könyvvel címmel a közelmúltban rendhagyó akciót hirdetett a Krúdy Gyula Városi Könyvtár.

Szabó Péter Dániel

- A Vakrandi egy könyvvel címmel meghirdetett játékunk lényege, hogy könyvtárunk munkatársai könyveket csomagoltak be úgy, hogy ne lehessen semmilyen módon azonosítani őket, s a csomagoláson csak néhány jellemző információt tüntettünk fel a műről vagy a szerzőjéről. Ezek alapján reményeink szerint kedvet teremtünk a mű elolvasásához. A könyvet természetesen csak otthon illendő kicsomagolni, de nem fogunk haragudni, ha a kíváncsibb természetű olvasók nem bírnak a vágyukkal - mondta el érdeklődésünkre Budai László, akitől megtudtuk, az ily módon kihelyezett kötetek mintegy fele már gazdára talált az elmúlt hetekben.

Budai László könyvtárvezető a vakrandira ajánlott könyvek előtt (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Másik játékukban arra kérik fel látogatóikat a munkatársak, hogy amikor belépnek a Krúdy Gyula Városi Könyvtárba, egy táblára írják fel miért jöttek az intézménybe. A tábla a bejárattal szemben látható, rajta a látogatókat megszólító cím: Miért jöttem ma könyvtárba? . Ennek célja, jegyezte meg Budai László, hogy felmérjék milyen szolgáltatásokat vesznek igénybe leginkább az olvasók.

- Ehhez szorosan kapcsolódik az elégedettség felmérésére szolgáló kérdőív, amelyben szeretnénk névtelenül megkérdezni olvasóink véleményét a könyvtárról, a munkánkról. A kérdőív kitöltése visszajelzést ad számunkra, hogy milyennek látnak minket használóink, és hogy milyen irányba fejlesszük tovább a könyvtárat ahhoz, hogy olvasóink még nagyobb megelégedéssel térjenek be hozzánk - zárta a beszélgetés a könyvtár vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!