Kultúra

2011.07.28. 15:42

Verselő táborozók

Veszprém - Véget ért a nyári Egyetemi Versmondó Tábor. A közel húsz résztvevő nemcsak versekkel, de jó élményekkel telve tért haza.

Szabó Zsuzsanna

Immár második alkalommal szervezte meg a Pannon Egyetem Közművelődési Titkársága a 13 és 23 év közötti fiatalokat célzó egy hetes, nem bentlakásos programját, mely a vers- és prózamondói előadóművészet alapjaival ismertette meg a táborozókat, illetve általánosságban a kommunikáció, a mindenkori megnyilvánulás csiszolására is hangsúlyt fektetett. Mindez természetesen interaktívan, játékos feladatok útján történt. A koncentrációs és memória gyakorlatok mellet sok-sok beszédtechnika, valamint kimerítő mozgástréning várt a fiatalokra.
 
A délelőtti és délutáni foglalkozásokon szakemberek segítették a táborozók munkáját: Molnár Erzsébet, Kiss György, Komáromi Sándor és Felföldi Gábor. Este pedig egy-egy irodalmi előadás megtekintésére, közös elemzésére került sor (TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad kabaréja, Sz. Csordás Éva és Berzevici Zoltán verses műsora, Teleszterion Színházi Műhely novellás előadása, Ács Tamás monodrámája).

A zárónapon a táborozók önálló fellépéssel búcsúztak, ügyesen verset mondtak, és csoportbontásban három rövid, de annál színesebb, ötletes formába öntött irodalmi műsort mutattak be megadott anyagból, melyek összeállítására mindössze a délelőtt állt rendelkezésükre.
 A teljesen ingyenes Egyetemi Versmondó Táborban idén tizenkilenc diák vett részt, zömében veszprémi középiskolások, de volt olyan is, aki Szabadkáról érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!