Kultúra

2012.04.20. 05:44

Versennyel ünnepeltek

Márkó - Hatalmas érdeklődés mellett rendezték meg a veszprémi kistérség már hagyományosnak mondható költészet napi versmondó versenyét.

Győrffy Árpád

A résztvevőket a közös megnyitón Hartmann Antal, Márkó polgármestere köszöntötte, majd Lang Rudolf színművész József Attila Thomas Mann üdvözlése című versét szavalta el. A korosztályok szerinti öt kategóriában induló diákok három zsűri előtt mutatták meg a tudásukat. A bírálóbizottságokban pedagógusok, színművészek, színjátszók, közművelődési szakemberek dolgoztak.

Az általános iskolák 1-2. osztályosai közül 60 gyerek indult, itt Vásárhelyi Piroska, a veszprémi Szilágyi iskola tanulója szerezte meg az első helyet, felkészítő tanára Barabás Andrea volt. A 3-4. osztályosok között 44 diák indult. Közülük Burián András, a veszprémi Simonyi iskola diákja nyerte el a zsűri tetszését, a tanulónak Kériné Zsapka Adél volt a felkészítő tanára. Az 5-6. osztályosok kategóriájában 30 diák indult. A zsűri itt két első helyet osztott ki. Az egyiket Oszvald Balázs, a veszprémi Padányi iskola diákja kapta, akinek felkészülését Baradits-Stummer Márta segítette, a másik első díj Halász Dóráé, a hajmáskéri Gábor Áron iskola tanulójáé lett, akinek Forintosné Barabás Mariann volt a felkészítője. A 7-8. osztályosok versenyét Guba Virág, a Cholnoki iskola tanulója nyerte, felkészítője Fehérné Végh Anna. A középiskolás résztvevő, Dergez Márk (felkészítő Kámánné Szőke Katalin) és Kiss Melinda (felkészítő Baradits-Stummer Márta) a zsűri különdíját kapta. Mindkét diák a veszprémi Padányi iskola tanulója.

A felső tagozatos diákok közül az első helyezettek eredményükkel bejutottak a veszprémi Városi Művelődési Központ szervezésében zajló Regösök húrján című dunántúli regionális vers- és prózamondó versenyre.

A község az idén már negyedik alkalommal adott otthont a rendezvénynek, amire tizennégy iskolából mintegy 130 diák nevezett. A kistérségi versenyen magyar költők verseivel lehetett indulni. A megkötés csak annyi volt, hogy a természet legyen a mű témája.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!