Tisztelgés a hősök előtt

2018.12.13. 07:00

Veszprém és az I. világháború címmel nyílt kiállítás a Hangvillában

A Laczkó Dezső Múzeum Veszprém és az I. világháború címet viselő kiállítása péntekig még megtekinthető a Hangvilla harmadik emeleti folyosógalériáján.

Leitner Vera

A kiállítás péntekig látható a Hangvillában

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Rainer Pál történész és Pálffy Sándor restaurátor által összeállított tárlat a nagy háború tárgyakban, dokumentumokban őrzött veszprémi emlékezetéből áll össze, ám túlmutat a helyi vonatkozásokon, és láttatja mindazt, amiről az első világháború Veszprémben, a hátországban és a frontokon szólt.

A kiállítás péntekig látható a Hangvillában
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az elmúlt öt évben az I. világháború centenáriumi eseménysorozata révén számos programmal tisztelgett a város a nagy háború hőseinek és áldozatainak emléke előtt, ebben a tiszteletadásban a Laczkó Dezső Múzeum már a kezdetektől fogva az élen járt. Az intézmény mellett a város lakossága is kitett magáért, hiszen már az első, 2014-es múzeumi kiállításba is bekerültek a múzeum saját gyűjteményében található anyagok mellett az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság felhívására felajánlott lakossági relikviák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában