Kultúra

2017.06.12. 10:59

Kötetbemutatók és író-olvasó találkozók a veszprémi könyvhéten

Veszprém – Több országosan ismert és a településhez kötődő íróval, költővel lehet találkozni a csütörtökön kezdődő Veszprémi Ünnepi Könyvhéten.

Marton Attila

A háromnapos programsorozatot könyvbemutatók, beszélgetések, közönségtalálkozó, előadás és zenei programok színesítik. Hegyeshalmi László, a Művészetek Háza igazgatója elmondta, azzal, hogy a veszprémi rendezvényt nem a budapestivel egy időben rendezik, több országosan ismert szerző érkezhet a megyeszékhelyre. Csütörtökön Szilágyi Ákos és Vörös István írókkal beszélget Kőrössi P. József kiadóvezető, másnap az olvasók találkozhatnak Koronczay Lillával és Vadas Zsuzsával, a Nők Lapja szerzőivel.

Kilián László, az intézmény igazgatóhelyettese, a program koordinátora elmondta, a helyi szerzők közül bemutatják Bozsik Péter, Géczi János, Ircsik Vilmos, Klausz Melinda és Praznovszky Mihály köteteit, utóbbi Arany humora címmel előadást is tart.

A rendezvényt Závada Péter költő, slammer nyitja meg csütörtökön 16 órakor a Szent Imre téren, ahol a könyvhét alatt csütörtök délelőttől szombat délig könyvesboltok, kiadók és több veszprémi kulturális intézmény állít standot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!