Kultúra

2009.05.15. 02:28

Vidéki sanzonénekes

Berhida - A csillogó tehetségkutató műsorok világától távol, vidéken próbál (el)ismertséget szerezni a táncdalénekes Csomai Zoltán.

Szabó Péter Dániel

Kezdetben még a zongora vonzotta a 24 esztendős fiatalembert, ám hamar ráébredt, hogy énekhangja lesz az igazi hangszere. A székesfehérvári Gorsium zeneiskola musical és táncdalénekesi szakának elvégzése után A kategóriás előadóművészi minősítést kapott. 

A Berhidán élő Csomai Zoltán rendszeresen fellép a Berhidai napokon, és novemberben önálló esttel jelentkezett. Veszprém megye számos településén kívül Tolnában és Baranyában is bemutatta klasszikus hazai dalok s külföldi slágerek magyar nyelvű átirataiból álló műsorát. Vágyik a sikerre, ám nem minden áron. 

- Napjainkban nem könnyű feladat belépni a művészvilágba. Magyarországon mindenki sztár lehet, az igazi tehetségeket azonban gyakran elnyomják. Ezért nem jelentkeztem soha tehetségkutató versenyre. Ugyan így kisebb léptekkel haladok a siker felé, ám úgy vélem, biztosabban - mondja Zoltán. 

A jelenleg is koncertekre készülő fiatalember tudja, az út elején jár még, ám nem titkolt célja, hogy egy igényes könnyűzenét rejtő cd-t jelentessen meg a közeljövőben, természetesen magyar nyelven. 

- Azt vallom, amit Presser Gábor mondott egyszer: magyar vagyok, magyar számokat szeretnék énekelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!