Kultúra

2017.01.27. 19:05

Zanzafix könyv alakban - Iványi Balázs vidám történetei a kétbalkezes varázslóról

Pápa - Vándor Vitéz, Az elvarázsolt erdő, A megbűvölt patak - ez a három mese olvasható a Zanzafix, a kétbalkezes varázsló című mesekönyvben. A kiadvány alapját Iványi Balázs sikeres színdarabjai adják.

Molnár Tímea

A mesebeli bűvös erdő közepén él Zanzafix, a varázsló. A rajzfilmfigura Hókuszpók alakjához hasonlóan szintén kever-kavar, zűrzavart hoz az erdőben élő állatsereglet életébe, és sajátjába is. De amint az a mesében lenni szokott, a vége mindig jó!, Zanzafix trükkjei visszavarázsolódnak , az élet megy tovább a rendes kerékvágásban, újabb és újabb tapasztalattal gazdagítva a róka, a nyuszi, a mókus és a többi állat erdőbéli napjait.

Iványi Balázs a kiötlője Zanzafix alakjának és társai kalandjainak
Fotó: Molnár Tímea

A pápai Iványi Balázs a kiötlője Zanzafix alakjának és társai kalandjainak, a történeteket a színpadi előadások sikere után a Dé-Mol Társulat írója most megjelentette könyv alakban. Az igényes kivitelezésű, Drabant András bájos grafikáival illusztrált meséskötetet a Jókai Mór Városi Könyvtár (JMVK) gondozta, a bemutatónak is a bibliotéka adott otthont.

A családi programon a szerzővel Hermann István, a JMVK igazgatója beszélgetett, közben a Dé-Mol Társulat jeleneteket adott elő a mesékből. Mint kiderült: valamennyi esetben Zanzafix varázslatai köré fonódnak az események, és mindegyik mesének van tanulsága. A főgonosz és állattársai mind szerethető figurák, a mindennapok során csetlő-botló alakok, csakúgy, mint az emberek az életben. A szereplőkkel történő fordulatok rámutatnak, mi magunk sem vagyunk tökéletesek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!