Kultúra

2010.11.29. 15:26

Zséda betegen is vállalta a fellépést

Pápa - Az iszapkatasztrófa hírére először ebédjegyeiket ajánlották fel, és eszközöket gyűjtöttek a Jókai Mór Művelődési Központ dolgozói a károsultaknak. Később csatlakoztak a Magyar Népművelők Egyesülete művelődési házaknak szóló felhívásához: szervezzenek jótékonysági rendezvényt, aminek bevételét a Magyar Kármentő Alaphoz juttatják el.

Nagy Imre

- Hívó szavunkra a megszólított művészeti csoportok, és két, a városunkból indult, ma már országos hírű művész: Zséda és Pintér Tibor is azonnal elvállalták a közreműködést. Reméljük, hogy az Önök együttérzéséből befolyt összeggel kicsit szebbé tudjuk varázsolni a bajbajutott emberek számára a szeretet ünnepét - fogalmazott köszöntőjében Veszpréminé Turtsányi Valéria, az intézmény igazgatója.

A gálaműsor első fellépője Zséda volt, aki betegsége miatt összes szombati szereplését lemondta, csak szülővárosában vállalta a közreműködést. Pintér Tibor öt diákévét töltötte Pápán, ahova mindig szívesen látogat vissza. A gálán a magyar zeneirodalom három gyöngyszemét adta elő nagy sikerrel.

A délután további részében a város és környéke amatőr művészeti csoportjai, művészeti iskoláinak tanárai, diákjai, illetve szólisták léptek fel. Az est fővédnöke dr. Kovács Zoltán polgármester, védnöke Unger Tamás, a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!