Kulturális videók

2017.02.16. 17:50

Zenei időutazásra hívnak

Balatonfüred - Jótékonysági koncertre várják a dixieland és a szving rajongóit március 3-án az Anna Grand Hotel dísztermébe. A 2017-ben alakult Füred Dixieland Band el-ső koncertjét hallgathatja meg a közönség olyan sztárok közreműködésével, mint Malek Andrea és Szolnoki Péter.

Sági Ági

- Úgy gondoltuk, szeretnénk a régióban egy olyan zenekart, amely képviseli a dixieland- és a szvingkultúrát. A városvezetés rögtön mögénk állt, a város kulturális koncepciójába jól illeszthető egy színvonalas könnyűzenei produkció.

Nekünk pedig ez az egyik célunk, hogy olyan színvonalas produkciókkal állhassunk a közönség elé, amelyre a város büszke lehet - mond- ta el lapunknak Dervalics Róbert, a zenekar alapítója. Az együttes másik célja, hogy Benkó Sándor örökségét tovább vigye.

A Füred Dixieland Band 2017-ben alakult, zenéjükkel megidézik az 1920-40-es évek Amerikáját
Fotó: Füred Dixieland Band

- Szeretnénk, ha az élő, hangszeres zenekultúra nem tűnne el. Mindent élőben adunk elő, a néző nemcsak zenei élményt, de látványos show-t is kap - folytatja Dervalics Róbert, aki klarinéton, szaxofonon játszik, és énekel. Hangszíne nagyon hasonló a halhatatlan dzsessztrombitás Louis Armstrongéhoz.

Számos országban és helyszínen lépett fel a Louis Armstrong Show-val. Most felálló zenekarával sem hagyják majd ki a repertoárból az amerikai zenész műveit, de a lista kiegészül még Benny Goodman, Glenn Miller, Ella Fitzgerald és Lionel Hampton legismertebb dalaival. A zenekar az autenti-kus dixieland, szving hagyományait követi, bemutatja az 1920-40-es évek Amerikájának izgalmas és sokszínű zenei irányzatát.

- Csupa zenetanárt sikerült megnyernem a zenekar tagjainak: Potesz Tamás játszik zongorán, Bér Zsolt trombitán, Mike Krisztián harsonán, Nagy Ferenc nagybőgőn, Szász Dávid gitáron és bendzsón, és Németh Csaba dobol majd. Egy fiatal énekesnő is közreműködik: Zabos Regina 2015-ben Fehérvár hangja is volt. Az est házigazdája Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója lesz, és két nagyszerű zenész, Malek Andrea és Szolnoki Péter is elfogadta a meghívásunkat.

A március 3-án 19 órakor kezdődő koncert bevételét a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat javára ajánlják fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!