Laza

2009.09.05. 02:29

Tét nélküli játék

A kis településen a rabbi, a plébános és a lelkész barátságban vannak. Rendszeresen összejárnak, pókereznek, egyre nagyobb tétekkel.

Napló

Egy jóakaró bejelentést tesz a rendőrségen a tiltott hazárdjátékról. Az őrsparancsnok persze nem akarja meghurcolni a három istenes embert, maga megy ki lecsapni rájuk. 

Csenget, és színpadiasan ordítja, hogy: Kinyitni, rendőrség! Célt is ér, azok gyorsan eltüntetik a pénzt az asztalról egy távolabbi fiókba, és nyitják az ajtót.- Nocsak! 

Kártyáznak a tiszteletre méltó urak. Remélem, csak időtöltésből és nincsen semmi tét! - így a zsandár.- Ugyan már! Csak éppen múlatjuk az időt, meg beszélgetünk - mondja a lelkész házigazda.

- Helyes! Esküdjenek meg erre hitük szerint, és már itt sem vagyok! No, a plébános megemeli a nyakában lógó kis feszületet, és halálra vált arccal, gyenge hangon, de megesküszik. 

A lelkész odahoz egy Szentírást, ráteszi a jobbját, és nem könnyen, de ő is leteszi az esküt, hogy tét nélkül játszanak.

- Hát akkor, rebe... - fordul az őrsparancsnok a rabbihoz. Az derűsen emeli égnek a kezeit:- De parancsnok úr, gondoljon bele: miként hazardírozhatnék én itten egyedül?!

Címkék#laza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!