Laza

2010.01.20. 09:07

Lily Allen a The Brit Awards 2010 legesélyesebb előadója

Február 16-án, a londoni Earl’s Court-ban rendezik meg a The Brit Awards ez évi gáláját. A legrangosabb brit könnyűzenei díjkiosztón tíz kategóriában hirdetnek győztest. A legesélyesebb Lily Allen, akit három kategóriában is jelöltek.

Gyuricza Ferenc

Az elmúlt nyáron a Sziget Fesztiválon is fellépett énekesnő nemcsak a Legjobb brit női szólista kategóriában kapott jelölést, de az It’s Not Me, It’s You című nagylemeze az Év brit albuma, a The Fear című dala pedig az Év brit kislemeze címre esélyes. Ugyancsak három jelölést kapott Lady Gaga, illetve a Florance And The Machine nevű produkció is, utóbbi tulajdonképpen Florence Welch énekesnőt és kísérőzenészeit takarja.

Lady Gaga a nemzetközi előadókra vonatkozó kategóriák közül mindhárom számításba jöhetőben kapott nominálást, így a Legjobb nemzetközi női előadó cím mellett a Legjobb nemzetközi új előadó és az Év nemzetközi albuma kategória győztese is lehet. A Florence And The Machine a Legjobb brit női szólista, a Legjobb brit új előadó, valamint a Lungs című lemeznek köszönhetően az Év brit albuma kategóriában szerepel.

A brit előadók közül két nominálással büszkélkedhet a Dizzee Rascal (Legjobb brit férfi szólista és az Év brit albuma), Pixie Lott (Legjobb brit női szólista és Legjobb brit új előadó), a JLS (Legjobb brit új előadó és az Év brit kislemeze), valamint a Kasabian (Legjobb brit zenekar és az Év brit albuma), míg a nemzetközi előadók közül két jelölést tudhat magáénak Jay-Z (Legjobb nemzetközi férfi szólista és az Év nemzetközi albuma), az Animal Collective (Legjobb nemzetközi új előadó és az Év nemzetközi albuma), illetve az Empire Of The Sun (Legjobb nemzetközi új előadó és az Év nemzetközi albuma) is.

Még több zenei hír itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!