Laza

2010.06.05. 13:17

Smink és tetkó

Egyre több fiatal próbálja ki a tartós, három-öt évig kitartó sminktetoválást, ami kifogástalan, tökéletes megjelenést biztosít viselőjének, akár ébredéskor is.

B. Virág Rita

A sminktetoválás a '90-es évek közepén lett népszerű, s azóta is egyre többen próbálják ki. Kezdetben a markáns, erős színek voltak a meghatározóak, azonban ma már a lágy vonalak, a kidolgozott tónusok jelentik a trendet. Lehet száj- és szemkontúrt, szemöldököt is rajzoltatni, de az arc kisebb hibáit, hegeket is el lehet vele tüntetni.

Börötzffy Eszter kozmetikus elmondta, egyre több szakember készít ilyen tetoválást, ami három-öt évig viselőjének tartós sminket biztosít. Azonban sokan nemcsak a kifogástalan megjelenés miatt tetováltatnak, akik rosszul látnak vagy sportolnak, netán allergiásak a hagyományos sminkalapanyagokra, azok örömmel választják ezt a módszert.

- A tetoválás minősége több tényezőtől is függ. Nagyon fontos a tökéletes előrajzolás, a feszítéstechnika, a festék- és színelméleti ismeretek alkalmazása és a festék minősége.

Sokféle gép kapható, annál jobb, minél precízebb szerkezettel dolgozunk, no és a gyakorlat, a tapasztalat is elengedhetetlen, hiszen a tetoválást biztos kézzel végző szakember nélkül lehetetlen a szép smink - magyarázta a kozmetikus.

Hozzátette, a tetkó elkészítése után az adott arcrészt nem szabad intenzív fényhatásnak kitenni 10-14 napig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!