Laza

2010.11.20. 10:41

Füredi zenészek bulgáriai kalandja

A Bulgáriában rendezett Perforge-Burgas nemzetközi zenei rendezvényen képviselhette Magyarországot Warn!ng zenekar. A rockzenét a modern elektronikával és népzenei motívumokkal vegyítő balatonfüredi csapat videoklipet is forgatott a tengerparti városban.

Szabó Péter Dániel

Egy évvel ezelőtt, 2009 őszén alapította a bandát Sziklai Balázs (gitár), Mátravölgyi Dániel (basszus, billentyűs hangszerek) és Tóth Mátyás (dob), később pedig csatlakozott a dorombon és egyéb népi hangszereken játszó Sós Gergő is, megadva ezzel a zenekar egyediségét.

- Azzal a nem titkolt céllal alakultunk, hogy valami egészen újjal kísérletezzünk. Mind a négyen más stílusú zenéket képviselünk és ezeket szeretnénk egy közös egésszé gyúrni - mondták el a srácok a Naplónak.

A Warn!ng muzsikájában egyébként megtalálhatóak a hagyományos rock és metál stílusjegyek, ám ezek  remekül megférnek a népzenei motívumokkal vagy épp a modern elektronikával.

- Táncolható, mégis innovatív hangzás és dallamvilág, elektronikával és effektekkel kiegészítve adja a zenekar újszerű hangzását - hangzik a füredi zenészek ars poeticája.

Nos, a megalakulást követően nem ült ölbe tett kézzel a banda, tucatnyi helyen megmutatták magukat a közönségnek. A veszprémi Expresszóban, a bándi Rock Ranchen, valamint a füredi Pokol Pincében celebrált klubkoncertek bazseváltak a nagyérdeműnek a Pannónia Fesztiválon és a fővárosi Zappa Caféban is, míg a pápai gitárnyűvők tehetségkutatón különdíjat zsebeltek be. Persze a leginkább az augusztusban abszolvált bulgáriai kalandra büszkék, hiszen a tengerparti városban rendezett Perforge-Burgas nemzetközi rendezvényen négy ország (Bulgária, Magyarország, Szerbia, Ukrajna) ifjú tehetségei léptek színpadra, s vettek részt komoly szakmai továbbképzéseken.

- Az esemény párhuzamosan futott a Spirit of Burgas fesztivállal, amely Európa legnagyobb tengerparti fesztiválja, olyan fellépőkkel, mint a Prodigy vagy épp a Gorillaz. Ennek hatására a város megtelt emberekkel, ami komoly lehetőséget adott a fiatal csapatoknak is - meséli Szikszai Balázs. - A szakmai kurzusokon szó volt a színpadi megjelenésről, a videó készítés gondolatmenetéről és a technikai részleteiről is, ezeket felhasználva el is készítettük klipünket a 007 című dalunkra. A kisfilmet a Warn!ng Myspace-oldalán bárki megtekintheti.

Ami az instrumentális zenében utazó együttes terveit illeti, szeretnének minél több helyen bemutatkozni a zenekedvelő közönségnek, legközelebb december 10-én a veszprémi DiákCentrumban lehet elcsípni a csapatot. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!