Laza

2011.05.06. 16:40

Szivárványszínben a fa

A veszprémi színházkertben lévő különleges formájú fát horgolta körbe az elmúlt napokban egy Olaszországban élő, ám veszprémi gyökerekkel bíró hölgy. A Babukatorium művésznevű alkotó hosszú ideje készült a különleges performanszra, amelynek minden arra sétáló veszprémi csodájára járt.

Szabó Péter Dániel

 - Külföldön élve pár év után az ember azt tapasztalja, hogy felejt. Az én ellenszerem az lett, hogy szabadidőmben magyar írók/költők műveit olvasom. Tavaly télen Petőfi Sándor kevéssé ismert verseire bukkantam az interneten, amelyek nagy hatást gyakoroltak rám. Észrevettem, hogy műveiben többször is visszatérnek a szivárvány és a pókháló motívumok - mondta el lapunknak a művésznő. 


- Aztán, amikor az édesanyámtól születésnapomra egy színházjegyet kaptam a Petőfi Színházba, majd a lélekemelő előadást követően megpillantottam a fát, azonnal összeállt bennem a kép, hogy mit kell tennem: szivárványszínű pókhálóval körbehorgolni a színházkertben található, nem mindennapi formájú növényt. Művem tehát minden téren méretre készült, nem tehető át egy másik fára, egy másik térre, sem egy másik városba.

 



Babukatorium, akinek polgári nevét kérésére nem írjuk le, természetesen az önkormányzattól is engedélyt kapott a munkára. A szivárvány színeiben pompázó fa után már új ötleteken dolgozik. Szívesen körbehorgolná például a megyeszékhely egyik jelképének is tartott Kossuth utcai órát, de akár a Szent István völgyhidat is, feltéve, ha engedélyt kap rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!