Laza

2012.04.22. 12:23

Rockerek a Csobáncnál

Tapolca-Diszel - A házigazda Új Idők zenekar mellett a Hungarica, a Turán és a Határkő is koncertet adott szombaton, a második alkalommal megrendezett Csobánc Hagyományőrző Rocktalálkozón.

Szabó Péter Dániel

Tekintettel a tavalyi sikerre, ismét nemzeti rockot játszó csapatokat látott vendégül a diszeli művelődési ház. A koncertek sorát ezúttal is a sümegi-tapolcai Határkő zenekar nyitotta. Az elmúlt egy év alatt hangzásban igen sokat fejlődő zenekar új elemként a népzenét is megpróbálta beépíteni muzsikájába, a jelenlévők legnagyobb örömére.



Soltis Lehel énekesre ezúttal sem lehetett panasz, lendületes előadásuk jól bemelegítette a közönséget.
A nemzeti rock után a metálzene vizeire evezett az Új Idők zenekar, akik gitárosuk kiválása miatt ezúttal már trió felállásban léptek színpadra Diszelben. A próbahelyén nyílt „rock-szerdákat” tartó csapat ezúttal sem hazudtolta meg önmagát, a kemény gitárriffek mellé hasonlóan súlyos, aktuális politikai és közéleti problémákat is feszegető szövegek társultak.



A ritmusszekció jól dolgozott, a hangzásra sem lehetett panasz, habár Szijártó János szólói alatt elkélt volna egy stabilan riffelgető ritmusgitáros, de mindez nem vont le semmit a reménykeltő produkció értékéből.

Rövid átszerelést követően szinte berobbant a művelődési ház aprócska színpadára az est főzenekara, a Hungarica. A soproni banda új frontemberrel érkezett, a nemzeti rock berkekben komoly tiszteletnek örvendő Sziva Balázst ugyanis Fábián Zoltán váltotta a közelmúltban. 



Érdekesség, hogy az új énekes Marosvásárhelyen született, s mivel Wéber Iréna énekesnő délvidéki származású, a karcos hangú székely legénnyel még inkább Kárpát-medenceivé alakult a Hungarica.  A banda koncertje egyébként a szokott magas színvonalat hozta. A Moby Dick gitármágusaként is országszerte ismert Mentes Norbert nem engedett egy perc pihenést sem, az egész koncert alatt űzte-hajtotta a csapatot, az igen lelkes rajongók legnagyobb örömére.



Az II. Hagyományőrző Csobánc Rocktalálkozót a Turán koncertje zárta. A zalaegerszegi srácok a saját nóták mellett nagy sikerű feldolgozásokkal is operáltak, így kiváló hangulatban zárult a rendezvény. 

          

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!