Laza

2012.11.10. 18:10

Könyv a Bikini zenekarról

Harminc éves jubileumának újabb eseményeként a zenekar történetét feltáró könyvet jelentet meg a Bikini.

Zalai Hírlap

A zenekar idén februárban tartotta ünnepi koncertjét, melynek felvételeit CD-n és DVD-n is megjelentek.

A magyar könnyűzene egyik meghatározó együttese, a Bikini 2012-ben lett harminc éves. A zenészek nem vártak sokat az ünnepléssel, már februárban bemutatták egy közel négy órás koncerten a csapat igen terjedelmes életművét. A nyár elejére a műsor anyagával elkészült egy dupla CD és DVD, a koncertlemezek után pedig Bikini 30 - Közeli helyeken címmel egy könyv is forgalomba kerül. Utóbbi november 12-én lát napvilágot.

A kötet szerzője Maróthy György, aki a jubileumi koncert menetét követve mutatja be a Bikini együttest. Ebből kifolyólag az olvasó újra ott érezheti magát az előadáson, s közben megismerheti a zenekar három évtizedes történetét, valamint a jelenlegi, egyben leghosszabb ideje együtt lévő tagságot. A Bikini zenészei jubileumi alkalmakkor ritkán tapasztalt őszinteséggel beszélnek életükről, a muzsikáról, a közönségről, de a politikáról is. A kötet képanyaga is rendhagyó, mert ugyan a jubileumi koncerten készített, igényes fotósorozat az ünnepi hangulatot idézi fel, ám emellett eddig még sosem publikált felvételek is elkalauzolnak a kulisszák mögé, bemutatva, hogyan turnéznak, azaz hogyan muzsikálnak, és utána hogyan mulatoznak a Bikini tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!