Laza

2012.11.09. 10:11

Roger Waters Budapesten is ledönti a Falat

A jövő évben várhatóan utolsó alkalommal turnéztatja Európában a Pink Floyd mesterművét, a The Wall című dupla album anyagát a világhírű zenekar alapító gitáros-énekese, Roger Waters. A monumentális produkció hazánkban is látható lesz, Roger Waters 2013. augusztus 25-én mutatja be Budapesten, a Puskás Ferenc Stadionban.

Zalai Hírlap

Roger Waters, a Pink Floyd társalapítója és fő dalszerzője közleményben jelentette be, hogy a történelmet író produkciójával, a The Wall című mesterművével 2013-ban ismét visszatér Európába. Az elidegenedésről és az átalakulásról szóló, filmen is feldolgozott történetet teljes egészében előadják zenekari kísérettel és csúcstechnológiájú produkcióval. A The Wall színpadi változatát eddig 192 alkalommal mutatták be a világon, ezen előadások során több, mint 3,3 millió néző láthatta, ezzel a rocktörténet legsikeresebb művévé vált.

A 2013-as európai turné 18 stadionra méretezett előadást foglal magába. Roger Waters olyan kiemelt helyeken mutatja be a produkciót, mint a római vagy a berlini olimpiai stadion, az Amsterdam Arena, valamint az Oslo-i Telenor Arena, ahol két előadást is tartanak. Budapest számára hatalmas elismerés, hogy részese lehet ennek a szűk körnek, így a hazai rajongóknak nem kell külföldre utazniuk, hogy láthassák a világ legmonumentálisabb előadását.

Roger Waters a 2013-as turnéra ugyanis újratervezte és méretezte az előadást, hogy a The Wall élményét még közelebb tudja vinni a nézőkhöz. Ennek köszönhetően a Fal a világ valaha volt legnagyobb színpadán, a legkülönlegesebb díszlettel és csúcstechnikával épül fel, majd omlik le újra és újra.

- Nagyon örülök, hogy újra előadhatom a The Wall-t Európában - nyilatkozta a 2013-as turné kapcsán Roger Waters - Óriási élmény lesz mindannyiunknak. Újraalkottam a show-t ezekre a hatalmas stadionokra, és igazán jó lett az eredmény. Még mozgalmasabb, drámaibb és izgalmasabb, mint az aréna előadások voltak. Újragondoltam az egész dolgot. Ez a grandiózus méretű stadion show 40 éve még nem jöhetett volna létre. Akkor nem tudtuk volna így megtölteni a helyet érzelmileg, zeneileg és előadásmódilag. A technika azonban fejlődött, most már meg tudjuk tenni.

A The Wall legendás előadásának első újragondolása 2010-ben történt meg, amikor a modern technikai és speciális effekt-lehetőségeket felhasználva állították színpadra, és végig teltházas aréna előadásokat produkáltak a világban. A The Wall egyike a zenetörténet és a mélyebb popkultúra legjobban befolyásoló albumainak, zenerajongók generációinak adva maradandó élményt. 2010 előtt a The Wall színpadi előadása túlságosan nagyszabású volt ahhoz, hogy igazi turnéban tudjanak gondolkodni vele kapcsolatban, de az új arénák és a technikai fejlődés megoldotta ezt a dilemmát. Roger Waters felújította az előadást, nem csupán külsőleg, de érzésre is, megtartva a meghökkentő színházi extravaganciáját, ami a The Wall-t legendássá tette, s ezzel újabb generációknak adott inspirációt a lélegzetelállító vizuális és audio élménnyel. A The Wall 1980-as, eredeti előadása mindösszesen 29 alkalommal volt látható a Pink Floyd amerikai turnéján, valamint egy alkalommal Németországban, 1990-ben, a berlini fal lebontásának ünnepén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!