Lesenceistvánd

2016.07.27. 20:24

El kell vezetni a sok vizet

Lesenceistvánd - A szőlőhegyről a településre zúduló csapadékvíz elvezetése mielőbbi megoldást igényel - tudtuk meg Tóth Csaba polgármestertől.

Tóth B. Zsuzsa

A víz mennyisége mostanában akkora, hogy veszélyezteti a belterületen a falu házait, udvarait. A hegyről a Lesence-patakba vezető négy nagyobb és két kisebb vízelvezető csatorna teherbírása már kevésnek bizonyul, ezért meg kell oldani, hogy a falu két oldalán folyjon el a víz a patakba.

- Folyamatosan az árok-építéseken, -mélyítéseken, útjavításokon dolgozunk az áradások után, és egyben felkészülve a következő nagy esőkre. A költségeket azonban nem tudjuk fedezni, pályázati támogatást igénylünk, mert nem szeretnénk a lakosságot terhelni további adókkal. A hegyoldal, a zártkertek területe kezd üdülőövezetté válni nálunk, az ingatlantulajdonosok szeretnék személygépkocsikkal is megközelíteni a területeiket, nem csak mezőgazdasági gépjárművekkel. Ezért is fontos a megfelelő utak biztosítása. A szőlőhegy talaja agyagos, csúszós, nehézkes a közlekedés esős időben - mondta lapunknak Tóth Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!