Lesenceistvánd

2015.09.02. 15:34

Átadták a mostanra teljesen felújított óvoda épületét

Lesenceistvánd - Demográfiai mélyrepülésben van ma az ország, fontos, hogy olyan környezetet teremtsünk, amelyben a szülő bátran bízhat abban, hogy a településen olyan intézményben nőhet fel a gyermek, ahol megfelelőek a körülmények.

Tóth B. Zsuzsa

Minderről és a település életképességéről Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár beszélt a felújított óvoda épület szerdai avatási ünnepségén.

Pogácsás Tibor szerint Lesenceistvánd az önfenntartás felé halad, mindent megtesz a a működési költségek csökkentéséért. A minisztérium újabb pályázatokat hirdet meg, a falu főzőkonyhája is megújulhat így majd.

Az avató ünnepségen Patkó Lilla és Király Lajos közreműködött (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

Nyírő-Bognár Mária óvodavezető elmondta, hogy mára megteremtődött az egyensúly az intézmény környezete és az 53 éves épületben folyó tartalmas szakmai munka között. Ezzel régi álmuk vált valóra. Tóth Csaba polgármester arról beszélt, hogy a régi Eszterházy cselédlakásból egykor kialakított, majd bővített óvoda felújítására többször pályáztak, hittek a sikerben. Elkészült a hőszigetelés, nyílászárókat cseréltek, gázkondenzációs kazánt építettek be, a napelemek megtermelik a világításhoz szükséges energiát. Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke szerint a fejlesztések erősíthetik a megtartó erőt. A két csoportban 43 fővel működő óvoda a belügyminisztérium támogatásával, közel 25 millió forintból újult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!