Lesenceistvánd

2017.08.11. 14:25

Falunapon ünnepeltek

LESENCEISTVÁND A település falunapján Tóth Csaba polgármester köszöntőjében a közösségi érdek fontosságáról beszélt.

Tóth B. Zsuzsa

- Lényeges minőségi mutatója a településnek, hogy az rendezett-e és az itt élők életminősége milyen. A rend nemcsak az önkormányzat épületeire, hanem a magántulajdonra is igaz kell hogy legyen. Ha az itt élők az életminőségükön javítani szeretnének, elsősorban a környezetükben, maguk körül tegyenek először rendet, aztán lehet tenni a közösségért. A rendezett középületek és utak a legfontosabb dolgok között vannak mindazok számára, akik itt élnek és nap mint nap igénybe veszik az iskolát, óvodát, rendelőt, a közszolgáltatásokat, de a lényeg az épületen belül van, és azt a település vezetése sem tudja széppé tenni. Ezért azt kérem, hogy egymás felé legyünk nyitottak és segítőkészek. Ettől javul az életünk. Lehet, hogy csak egy gondolattal vagy egy kéznyújtással, de segítsük azt, aki erre rászorul. Javítsuk emberi kapcsolatainkat a családban, a szomszédokkal, a környékben és a távolban, a határon túl élőkkel legyen olyan, mint a lesenceistvándi és a vajkai testvértelepülési kapcsolat, amely több mint tíz éve töretlenül erősödik - mondta a polgármester.

A lesenceistvándi falunapon a helyi Szorgos Kezek kézimunka kör tagjainak munkáiból nyílt kiállítás Fotó: A szerző

A kultúrház nagytermében a helyi szorgos, kézimunkázó asszonyok legszebb remekeiből, Németh Józsefné hímzéseiből, kötéseiből, Piller Ferencné horgolt lakásdíszeiből és Lenkai Kinga harisnyából készült selyemhatású virágaiból nyílt kiállítás. A falunapon délután szentmisét tartottak, majd a Hősök emlékművét koszorúzták meg. A kultúrháznál szokás szerint pörköltfőzőversenyt tartottak, sokan jelentkeztek a véradáson, a kultúrműsorban felléptek vidám műsorukkal a helyi civil csoportok is, azután vacsora, tombola, a Fonográf Emlékzenekar koncertje és tánc várt mindenkit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!