Lesenceistvánd

2016.08.07. 11:17

Kiérdemelt tisztelet - A településért dolgoztak önzetlenül

Lesenceistvánd - A 16. falunapon több helyi lakos elismerést vehetett át a településért végzett áldozatos munkájáért.

Tóth B. Zsuzsa

Az egész napos ünnepségsorozaton részt vett a testvértelepülés, Vajka küldöttsége is. A programok délelőtt az Uzsa-Lesenceistvánd Sportegyesület labdarúgó tornájával kezdődtek, a Mária kápolnában misét tartottak. Az ünneplők megkoszorúzták az I. és a II. világháborúban elesettek emlékművét, valamint Nemes Imre emléktábláját. Nagy sikert aratott a szürkemarha főzőverseny, amellyel hagyományt szeretnének teremteni a jövőben. Délután a kultúrházban a településhez kötődő Feketéné Kustos Margit szalma, csuhé és vessző figuráinak, szimbólumainak és Nyírő Tamás gyermekkorunk játék katona figuráinak kiállítása nyílt. Az udvaron jurta sátor és hagyományőrző fegyver bemutató várt mindenkit, miközben a szabadtéri színpadon Tóth Csaba polgármester méltatásában a tisztelet fontosságáról beszélt.

 

- Ma, amikor világunkban a tisztelet kezd alábbhagyni, olyan személyek felé szeretnénk kifejezni ezt az érzést, akik egyaránt kiérdemelték az elismerést a falu közösségétől és a képviselő-testülettől egyaránt – mondta, majd Krisztin N. Lászlóval, a Tapolca Környéki Önkormányzati Társulás alelnökével együtt adta át Ézsi Lajosnénak a Lesenceistvándért kitüntetést kiemelkedő közszolgálati munkájáért, amellyel hozzájárult a település fejlődéséhez a gyémántdiplomás egykori tanító, vöröskeresztes titkár. A Lesenceistvándért kitüntetést kapta Molnár Tiborné, a Margaréta nyugdíjas klub vezetője is a településen végzett kiemelkedő közszolgálati munkájáért. Tormási Sándort és feleségét, a település egykori tanítóit gyémántdiplomájuk átvétele alkalmából köszöntötték. Krisztin N. László beszédében hangsúlyozta, milyen jó érzés az ünnepeken találkozni az itteni barátokkal.

- Egy ferences szerzetes szerint az egészségünket az egymáshoz való kapcsolataink határozzák meg. A kitüntetettek személye mellett azért döntött képviselő-testület, mert másokért dolgoztak önzetlenül, miközben önmagukkal való kapcsolatuk háttérbe szorult – állította példaként az elismerésre méltó ünnepelteket.

A falunapon játszott a Zajongó gyermekzenekar, táncolt Kriszti és Bianka, fellépett a sümegi Icon művészeti társulat, a Listvándi Csillagok csoportja, Laci a mulatós asszonyokkal együtt szórakoztatta a közönséget, este pedig bál zárta a napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!