Lesenceistvánd

2017.01.16. 21:27

Megújul a művelődési ház

Lesenceistvánd - Két és fél millióból, 780 ezer forintos pályázati támogatással újul meg a művelődési ház.

Tóth B. Zsuzsa

Mint azt Tóth Csaba polgármestertől megtudtuk, az épület még az 50-es években készült, a nagyterem és az abból nyíló kisebb helyiség azóta nem lett felújítva. Abban az időben szigetelés nélkül építkeztek, most a termek padozatát felszedték, kimélyítették, szerelőbetont kap, víz- és hőszigetelésekkel látják el.

A tervek szerint akár padlófűtés is készülhet, akkor az óvodások akár a szőnyegre telepedhetnek majd egy-egy gyermekfoglalkozáson. A falakra szárító vakolat kerül, amely kiengedi a párát. A festés, burkolás mellett a színpad szintén megújul, új függönyöket vásárolnak.

Ács József építő munkás dolgozik a nagyteremben Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A radiátorok egy része megmarad, hiszen az aprítékkal való fűtés bevált az épületben és a kazán az esetleges padlófűtést is elbírja szükség esetén. Utóbbinak a kiépítése azonban plusz költséget jelent. A nagyterem és a kisebb közötti nyílászáró a korábbinál nagyobb lesz, így a két helyiséget szükség esetén összenyithatják.

Az épület kívülről korábban már megújult, valamint a másik részében levő könyvtár és tanácsterem szintén korszerűsítve lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!