Lesencetomaj

2015.09.09. 16:24

Szemét a rakéták helyén

Lesencetomaj - A település közigazgatási területén hozzávetőlegesen nyolcvan tonna vidékről származó hulladékot tárolnak engedéllyel.

Tóth B. Zsuzsa

A szemetet a tapolcai, egykori Dobó laktanya területén tárolják, ezért az szemet szúr a mintegy ötszáz méterrel távolabb levő lakótelepen élőknek. A műanyag, papír és fa hulladék azonban Mészáros László, Lesencetomaj polgármestere szerint nem veszélyes és csupán három hónapig lesz a korábbi rakétakilövő állomáson.

Mészáros László polgármester szerint nem veszélyes a hulladék
Fotó: Tóth B. Zsuzsa


Mészáros Lászlótól megtudtuk, hogy Lesencetomaj gazdasági és ipari övezete a terület. A hulladék lerakásáról szóló szerződést a falu kötötte egy csengeri székhelyű céggel három hónapra, de a hulladék – véleménye szerint – úgy hatvan kilométernyi távolságról érkezik. A november 30-án lejáró szerződés szerint az ideiglenes puffertárolóban elhelyezett hulladék nem jelent veszélyt a környezetre és a vízbázisra, nem is egészségkárosító, de a szerződés lejárta után azt elszállítják. Dobó Zoltán, Tapolca polgármestere nem ért egyet a szemét elhelyezésével és mint mondta, levélben kér tájékoztatást Mészáros Lászlótól. A lakótelepen élő Glatz Mária elmondta a Naplónak, hogy az ott lakók szívesen vették volna, ha előre értesítik őket a hulladék elhelyezéséről és fajtájáról. Hiszen ha az nem is szennyezi közvetlenül a levegőt, vizet, jelenléte aggodalomra ad okot a közelsége miatt is. Többek véleménye szerint legalább le kellene takarni a szeméthegyeket, hogy nagyobb szél esetén ne szóródjon szét a papír és műanyag a környéken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!