Litér

2015.02.24. 19:20

Mérföldkő a litéri újság

Kiadta az első kistelepülési lapot Litéri Hírmondó címmel a Pannon Lapok Társasága (PLT) gondozásában a Maraton Lapcsoport.

Kovács Erika

A neves alkalmat a napokban szentesítette kézjegyével Szedlák Attila Litér polgármestere és Szabó Miklós, a PLT ügyvezető igazgatója.

– Micsoda különbség, ha profi körülmények között jelenik meg egy lap! – jegyezte meg Szedlák Attila, az első szám láttán, ami 750 példányban jelent meg a közel 2200 lakosú községben. Külön köszönetet mondott az előző szerkesztőknek, akik főállásuk mellett 15 éven át lelkiismeretesen dolgoztak a lapért.

A polgármester büszkén tekintett a kéthavonta megjelenő Hírmondóra, amiben színvonalas szerkesztésben, megjelenésben lehet olvasni Litér eseménydús életéről, köztük az óvodai farsangról, egy földijük hungarikumnak minősített beadványáról, kormányzati támogatásról, illetve a fejlesztésekről.

Szedlák Attila elmondta, szolgáltatásaik kitűnőek, amelyekkel vonzóvá teszik a községet a fiatalok előtt, van bölcsőde, óvoda, iskola, gyógyszertár, rendelők, büszkék civil szervezeteikre, kulturális csoportjaikra, 140 tagú nyugdíjas klubjukra, termelői piacukra. Felújítás előtt áll a fogorvosi rendelő, a kultúrház, a temető, folytatják a kerékpárút építését.

Szedlák Attila polgármester és Szabó Miklós ügyvezető igazgató a PLT Házgyári úti székházában írta alá a litéri lap kiadását (Fotó: Mátyus Tamás)

Szabó Miklós megköszönte a litériek bizalmát és örömmel beszélt arról, hogy színvonalas helyi lap megjelentetésében vehet részt a PLT, amelynek stratégiája, hogy szakmai tudását a településeknek is felajánlja. Emellett egy nagyobb médiacég kedvezőbb kondíciókat is kínál.

Heffler György, a Maraton Lapcsoport ügyvezető igazgatója kiemelte, cél, hogy ezen települések közé minél többen csatlakozzanak. A lapcsoport mindenkinek költséghatékony megoldást kínál a színvonalas kommunikációra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!