Litér

2015.12.08. 07:30

Tűzpiros traktor a főutcán

Litér – A művelődési ház korszerűsítése, útfelújítás s a térfigyelő kamerarendszer kiépítése mellett egy tűzpiros kistraktort is beszerzett az elmúlt évben a kistelepülés önkormányzata, a közel 200 millió forintnyi fejlesztést a napokban adták át a termelői piacon.

Szabó Péter Dániel

Elvégezték a Dózsa György utca, valamint a fogorvosi rendelő épületének felújítását, a művelődési ház és könyvtár fűtéskorszerűsítését és nyílászáróinak cseréjét, a temető kerítésének felújítását és vizesblokk kialakítását, s a közelmúltban átadott kerékpárút gondozásához egy kistraktort is vásárolni tudtak. Sikerült megoldani egy régi problémát, a Dózsa György utca és vonzáskörzete csapadékvíz-elvezetését, összesen mintegy 100 millió forintból. Emellett 2,1 millió forintért nyolc darab térfigyelő kamerát telepítettek a fontosabb közintézmények és közterületek ellenőrzésére, nyolcmillió forintért pedig kilencszemélyes kisbuszt is vásároltak.

Kontrát Károly államtitkár is kipróbálta az új litéri kistraktort. Mellette Szedlák Attila polgármester. Fotó: A szerző

– Hihetetlenül nehéz volt az idei év, nagy feladat volt az önkormányzatnak, hogy végigvigye a beruházásokat, ám a műszaki ellenőrök és a kivitelezők rugalmas hozzáállásának is köszönhetően végül sikerült minden beruházással időre elkészülni. Litér sokat kapott, de igyekeztünk jól sáfárkodni a ránk bízott összeggel – mondta el a litéri termelői piacon tartott átadási ünnepségen Szedlák Attila. Litér polgármestere hozzátette, bíznak benne, hogy a jövőben is fejlesztési forrásokhoz juthat a település, hiszen nem véletlenül készíttették el a kormánytámogatásból a bölcsőde új épületének terveit, reményeik szerint mielőbb új épülettel bővülhet majd az intézmény.

– Lehet, hogy nehéz, ám a megvalósult fejlesztéseket látva hihetetlenül eredményes is volt egyben Litér 2015-ös éve, a közel 200 millió forintos megvalósult beruházás sorozat szép ajándék a litériek karácsonyfája alá – mondta el Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője, aki megjegyezte, mindez azt bizonyítja, hogy a település számíthat a kormányra.

A folytatásban Szabó János Róbert református lelkész és Szécsi Ferenc katolikus plébános mondott el egy-egy imát a helyiekért, majd a Csivitelő Óvoda és Bölcsőde nagycsoportosai, illetve a Litéri Református Általános Iskola diákjai adtak műsort a megjelenteknek. Az ünnepség zárásaként hivatalosan is átadták a fejlesztéseket a falu lakóinak, a jó hangulatú rendezvényen a Dózsa György utcára kiállított tűzpiros kistraktort még Kontrát Károly államtitkár is kipróbálta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!