Litér

2016.07.14. 18:32

Megkezdődtek a Mogyorósi napok

Litér - A református gyülekezet három tagjának képzőművészeti kiállításával, beszélgetéssel nyílt meg a litériek ünnepe, a Mogyorósi napok.

Balla Emőke

Harmadik típusú találkozások, ez az üzenete a kiállításnak, mondta Kissné Bencze Éva jegyző a csütörtöki megnyitón. Az alkotókban közös az Istennel való összetartozás, illetve az, hogy mindhárman jól használják fel a kapott talentumokat. A bemutatkozáson látható alkotások sokféle irányzatot, stílust képviselnek, a harmónia azonban valamennyiről tükröződik. Egyedné Kamondi Tünde szerint a három alkotót a témagazdagság, változatosság, útkeresés, finomság, finom vonalvezetés jellemzi. Az est moderátora faggatta a kiállítókat motivációjukról, technikájukról. Bencsik Péter három éve kezdett festeni, tavaly volt először művésztáborban, ahol elleste a technikákat. Kisantal Tibor informatív, az embereket megszólító plakátokat tervez, lánya, Kisantal Krisztina saját festéket készít, azzal fest, a pápai református gimnáziumban kezdett a munkának. Mindegyikőjüket támogatja a családja, de a református gyülekezet tagjaitól is sok pozitív visszajelzést kapnak. A rendezvényen Kertész Dóra énekelt.

Fotó: Nagy Lajos

A tizenhatodik Mogyorósi napok ma este nyolc órakor Tarnai Kiss László magyarnóta, operett műsorával folytatódik a Közparkban. Pénteken délután öt órakor Kölyökparty lesz, stand up comedy és koncertek. Szombaton délelőtt tartják a Mogyorósi kupa kispályás labdarúgó mérkőzéseket, Katus Attila fitnesz programja megmozgatja az érdeklődőket. Szombat délután és este koncerteket szerveznek, sztárvendégek fellépésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!