Litér

2015.08.14. 14:23

Új 13,7 kilométeres kerékpárutat adtak át Veszprém megyében

Litér - Több mint 345 millió forintból elkészült a Szentkirályszabadja – Litér - Balatonfűzfő kerékpárút, amelyet pénteken délben adtak át.

Mátételki András

A 13,7 kilométer hosszú bringaút fele új építésű: 3,5 kilométeres szakasz Litéren, 2,5 kilométeres Szentkirályszabján, egy kilométeres Balatonfűzfőn valósult meg. A fennmaradó hét kilométeres rész kisforgalmú utakon vezet, illetve földút feljavításával valósult meg. Ez utóbbi 700 méter hosszúságban murvás erősítést kapott, ami nemigen kedvező a drótszamarasoknak. Összesen 10 tanösvény-táblán mutatják majd be a térség növény- és állatvilágát.

A nemzeti színű szalagot Gyarmati Katalin, Szedlák Attila, Vitályos Eszter és Marton Béla vágta át (balról jobbra)  (Fotó: Mátételki András)

A beruházás jóvoltából tovább gazdagodott Litéren a közpark: 2,3 millióból fittneseszközöket helyeztek el, kialakítottak wifi-pontot, pénzérmével nyitható illemhelyet építettek.  Rövidesen a balatonfűzfői bob pályánál szerviz és információs pontot adnak át.

Szedlák Attila litéri, Gyarmati Katalin szentkirályszabadjai és Marton Béla balatonfűzfői polgármester az összefogás sikerét, a beruházás turisztikai fontosságát emelte ki beszédében.

Vitályos Eszter, az európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy ezzel a beruházással új munkahelyek is teremtődtek.

Az új kerékpárutat kipróbálta Vitályos Eszter és Szedlák Attila is (Fotó: Mátételki András)

Az ünnepségen felléptek a litéri Zöldág néptánccsoport legkisebbjei, valamint Módri Györgyi színművész énekelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!