Lóerő

2010.06.09. 16:59

Borulás, gáz büntetlenül - Testközeli élmények a biztonságosabb közlekedésért

Pápa - Ismét a városba érkezett a Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági roadshow-ja, ami a sportcsarnok előtti parkolóban várja érdekes és tanulságos programokkal a gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

Sikos Gábor

Milyen végrehajtani egy vészfékezést? Milyen érzés várni arra egy fejtetőre állt autóban, hogy a tűzoltók kiszabadítsanak? Vagy tudjuk-e, milyen erők hatnak akkor, amikor elveszítjük autónk fölött az uralmat, ami többször is megpördül tengelye körül?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre is választ, mi több, első kézből szerzett saját tapasztalatokat szerezhet bárki, aki ellátogat a Biztonságosan közlekedni egy életúton című országos közlekedésbiztonsági program pápai állomására, ahol borulás szimulátor és részegséget imitáló szemüveg is várja a résztvevőket.

Elsőként a Szent István iskola 4a-s osztálya próbálhatta ki az érdekes, élményekkel és tanulságokkal teli programot. Először a közlekedési szabályokról szereztek ismereteket, majd a kerékpáros ügyességi pályán bizonyíthattak. A reflexeiket is tesztelhették, hiszen a speciálisan átalakított autót nekik kellett hirtelen megállítaniuk, nehogy elüssék az eléjük lépő oktalan gyalogost, amelyet egy bábú helyettesített. A szervezők elsősorban gyerekeket várnak a nem mindennapi tesztpályára, de még sincs korhatár, hiszen mindenki számára tartogat élményt és ismeretet egyaránt a péntekig tartó program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!