Lóerő

2010.11.11. 15:31

Mellényeket osztottak

Várpalota - Bírság helyett figyelmeztetést és egy láthatósági mellényt adtak a rendőrök azoknak, akiket az elmúlt néhány napban a város külterületén ellenőriztek.

Halmos György

 A megyében tartott közlekedési akcióval párhuzamosan a  helyi baleset-megelőzési bizottság feladatként hatá-rozta meg a baleseti helyzet javítását. A várpalotai baleset-megelőzési bizottság munkatársai arra hívták fel a korlátozott látási viszonyok között közlekedők figyelmét, hogy  láthatósági mellény nélkül balesetveszélynek vannak kitéve. 

A közterületi szolgálatot ellátó rendőrök  a szolgálatuk ellátása során a veszélyeztetett közlekedők részére az megyei baleset-megelőzési bizottság anyagi támogatásával láthatósági mellényt osztanak ki.

A megyében  október 25. és november 14. között fokozott közlekedési ellenőrzést tartanak, aminek célja a sebességtúllépést elkövető személyek és az ittas járművezetők kiszűrése, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának kikényszerítése. Az adatok szerint az első tíz  hónapban 519 személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, ez 11 százalékkal volt kevesebb (64 balesettel), mint az előző év ugyanezen időszakában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!